Beauty Doe Workshop

Je krijgt tijdens Beauty Doe Workshop elke week toegang tot een nieuwe creatieve les. De nadruk ligt op tekenen en creëren. We werken old-skool: óp en mét papier! De opdrachten die je maakt op de unieke werkbladen/ facecharts bundel je zelf in een art journal, zodat je een mooi portfolio hebt na afloop. De lessen en opdrachten dagen je uit te experimenteren met het creëren en neerzetten van trends en stijlen. Ook het werken met kleuren, meer inzicht in gezichtsverhoudingen krijgen (en deze ook toe te passen) komen aan bod tijdens deze workshop.

Inhoud Beauty Doe Workshop:

Tijdens de online lessen werk je stap voor stap, zelfstandig en lekker op je eigen tempo. Je maakt de opdrachten onder andere op de losse werkbladen die je kunt downloaden en uitprinten. Deze werkbladen bundel je zelf in een art journal,  zodat je na afloop een portfolio van je werk hebt. Per les ben je zo’n 1 tot 2 uur bezig. Voor de fanatiekelingen: na de workshop kun je het art journal op basis van wat je geleerd hebt heel gemakkelijk verder uitbouwen.

Dit omdat de workshop zo in elkaar zit dat je genoeg materiaal hebt om zelfstandig verder te gaan. Je kunt het art journal ook nog gebruiken tijdens de vervolgcursus MAKING FACES. De content van de workshop blijft een jaar beschikbaar, dus je kunt geheel naar eigen tijdsplanning de lessen volgen en de opdrachten maken vanuit thuis of iedere andere plek waar je over wifi beschikt!

Voor wie?

Deze workshop is voor beginners en professionals die zijn of haar teken,- en creatie-skills willen ontwikkelen en lekker creatief bezig willen zijn. Verder kan het een hele mooie aanvulling/verdieping zijn voor: visagisten, grimeurs of -fashion- illustratoren (al dan niet in opleiding).

Inhoud lessen

Les 1: PREP & INSPIRATION

-Hoe laat jij je inspireren?

-Research doen naar verschillende stijlen.

-Test je materialen.

les 2: MOODBOARDS & COLORS

-Moodboards maken.

-Opfrisles kleurenleer.

-Kies je thema & kleurenpalet.

Les 3: FACECHARTS & EYECANDY

-Tekenen van make-uplooks, oogmake-up’s, eyeliners, wimpers, brows & lips.

Les 4: MAKING FACES

-Schetsen van portretten in lijn met je gemaakte moodboard en gekozen kleurenpalet.

-Hoe creëer je een stunning facechart?

les 5:  CREATE THE FINAL LOOK

-Portrettekenen geheel in stijl van je gekozen thema’s.

Hoe duur?

De kosten van de workshop zijn: 24,95 euro (exclusief materialen). Na betaling krijg je direct toegang tot de workshop en kun je direct aan de slag!

Facebook groep

In een besloten Facebook groep kun je je laten inspireren door het werk van medecursisten en ook je eigen werk uploaden en showen. Verder kun je er terecht met al je vragen. Ik kom regelmatig kijken en comments geven!

Wat heb je nodig?

Kijk even wat je al in huis hebt en schaf de materialen op de onderstaande lijst aan:

Nodig: wifi | Een printer (prints maken kan natuurlijk ook bij de bieb of kopijcenter)| A4 printpapier | Dummy of art journal in A4 formaat: met blanco wit of huidkleurige tint(en) papier |

Materialenlijst

Tekenpotloden in verschillende hardheden | (pastel) Kleurpotloden | Viltstiften, het liefst met penseelpunt | Markers (het liefst met penseelpunt) | Zwarte fineliners in verschillende diktes | Magazines/tijdschriften -oude- |plus materialen voor het maken van moodboards bijvoorbeeld: gekleurd papier, prints, lint, strass etc.  Dit is afhankelijk van de thema’s waarin je gaat werken | Pritt stift | Gum | Schaar | Breekmesje| Geodriehoek| l Liniaal 30 cm| Puntenslijper.

Make-up*, let op: alleen make-up op poederbasis is geschikt om mee op papier te werken, dus: oogschaduws en blushers (op poederbasis), gezichtspoeders in verschillende tinten (voor shading), glanspoeders etc. | Zachte make-up penselen in verschillende diktes |

*Met make-up op papier werken is optioneel.

Nieuw: Making faces

Momenteel werk ik aan de nieuwe -online- cursus: MAKING FACES! Tijdens deze 10-weekse cursus leer je alle in’s en out’s van het tekenen van high fashion facecharts & portraits, make-up looks (eerst lekker veel schetsen en uitproberen) en nog veel meer. Ik neem je mee in mijn creatieve proces (prep & inspiration) en laat je jóuw stijl ontdekken en ontwikkelen aan de hand van speelse oefeningen (moodboards maken/ art journaling) Deze cursus is een mooie investering/verdieping voor: kunstenaars, visagisten, grimeurs, kappers, of -mode- illustratoren (al dan niet in opleiding) en verder voor iedereen die zijn of haar teken,- en creatie-skills verder wil ontwikkelen en creatief bezig wil zijn. Kortom: een cursus voor professionals en beginners met een voorliefde voor beauty & fashion. Je werkt tijdens deze cursus op unieke werkbladen en facecharts, waarop je oefent en opdrachten uitwerkt, deze bundel je zelf in een art journal en zo creëer je stap voor stap jouw portfolio. We verwachten in het najaar van 2020 van start te kunnen gaan…So Stay Tuned… Wil je zeker zijn van een plek? Je kunt je nu al aanmelden, stuur me even een mail via het contactformulier.