Artist bio

Na het volgen van de opleiding Mode & Kleding (Nijmegen, eind jaren ’80) ging Bonny in de leer bij een kapperszaak en schoolde zich daarnaast bij op het gebied van visagie & grime. Zo verwezenlijkte ze begin jaren ’90 haar grote droom om als freelance hair & make-up artist te gaan werken. Ze vertoonde haar visagie-kunsten bij fashionshows,  theaterproducties, commercials, fotoshoots en bij vele TV-producties. Daarnaast ontwikkelde en doceerde ze kappers,- visagie,- en tekenlessen voor diverse particuliere opleidingsinstituten, het reguliere onderwijs en later voor haar online academy Moods Beauty. Door de jaren heen volgde ze zeer regelmatig bijscholing op het gebied van -mode- illustratie, tekenen, schilderen en didactiek. Het gezicht van acteur of model maakte  steeds vaker plaats voor canvas en papier en in 2016 verscheen Het beauty Doeboek wat Bonny bedacht en illustreerde.  Begin 2021 verloor ze haar hart aan intuïtief, expressief en abstractionistisch schilderen. Onlangs volgde Bonny een internationaal art mentorship programma bij de abstract expressionistisch kunstenaar Ty Nathan Clark https://www.tynathanclark.com/ zo haar groei op technisch, artistiek en zakelijk gebied te verbeteren.

Artist statement

Met die achtergrond als hair & make-up artist, waarin streven naar perfectie altijd voorop stond, had ze daardoor een haat-liefde verhouding met het werk. Het paste haar nooit 100% en Bonny verlangde dan ook naar wezenlijke expressie. Ook door een aantal gebeurtenissen op persoonlijk vlak en het leven zelf zocht ze naar een kunstvorm die haar dieper raakte. Door intuïtief en abstract expressionistisch te gaan schilderen ging ze als vanzelf steeds meer experimenteren met het loslaten van het streven naar die perfectie. Bonny wil emoties en stemmingen transformeren naar vormen, composities en kleuren. Ze werkt met onder andere met collage-, dripping- en mixed media- technieken en verschillende materialen zoals inkt, acrylverf, markers, oliepastels en krijtpastels. Door in lagen te werken gaat ze ook letterlijk door die emotionele lagen en stemmingen en wil de kijker daarin meenemen. Schilderen met hart en ziel en blijven bewegen en  stilstaan, bewegen en weer stilstaan… Zo ontstaan er op magische wijze laagjes schoonheid op het doek. De lagen geven het werk diepte en er ontstaan speelse overlappingen en kleurmengingen. Het werken met negatieve (lege) ruimte op het doek geeft haar schilderijen transparantie  en een gevoel van vrijheid. Elke spat en penseelstreek op het doek brengt haar dichterbij wie ze het liefste is en zegt iets over haar en over het leven zelf.

Haar werk is te koop bij kunst & interieurwinkel Sammewut in Nijmegen en bij Kunst Boutique Dutchartsysouls.nl  Bonny exposeert permanent bij Studio Mac Fix in Nijmegen, waar ze op de vide van het pand haar atelier heeft.